Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18: Επιβλητική η Ρούσσου – Νταμπλ για τον Μπερτόλη, ρεκόρ για την Γιαννουλίδου

Η Ιουλιάννα Ρούσσου, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας στις μεσαίες αποστάσεις, έκλεψε την παράσταση, με την επιβλητική της νίκη στα 800 μέτρα κατά τη δεύτερη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18 που διεξάγεται στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή. Νταμπλ με νίκες σε 200 μ. και 400 μ. για τον Παναγιώτη Μπερτόλη και μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 400 μ. με εμπόδια για τη Ραφαέλα Γιαννουλίδου.

Η Ρούσσου, αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην απόσταση, κέρδισε την κούρσα των 800 μέτρων με χρόνο 2.08.90 πατώντας γκάζι μετά τα 500 μέτρα, κι αφού πέρασε σε 1.05 το πρώτο 400άρι.

«Ήταν μια προπονητική κούρσα για μένα χωρίς ανταγωνισμό. Κάνουμε πρόβα την τεχνική μας για το Ευρωπαϊκό για να δούμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, όπως φαίνεται από την προπόνησή μας. Η τακτική μου είναι να κάνω αλλαγή στο δεύτερο κομμάτι της κούρσας. Ελπίζω να βγει ο χρόνος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών» δήλωσε μετά το τέλος της κούρσας της η Ρούσσου.

Η Ιουλιάννα Ρούσσου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κάτω από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η δεύτερη της κούρσας η Ελισάβετ Ψωμά (Ολυμπιάδα Χίου) με 2.13.86.

Στα 400 μ. με εμπόδια ο Βαγγέλης Πέτλης του ΓΣ Έδεσσας κέρδισε με πολλές δυνάμεις στα τελευταία μέτρα και χρόνο 55.59 τον Ταχίρ Μπιτσάκου του ΟΚΑ Μυτιλήνης που μπήκε πρώτος στην ευθεία και τερμάτισε δεύτερος με 55.72. Κάτω από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (56.20) με νέο ατομικό ρεκόρ και ο τρίτος της κατάταξης, Ευθύμης Πάγκαλος του ΓΣ Αγίου Νικολάου.

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για την Ραφαέλα Γιαννουλίδου του ΑΣ Βεργίνα στα 400 μ. με εμπόδια των κοριτσιών, αφού από το 1.03.22 κατέβηκε στο 1.02.47 και επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό στην Μπάνσκα Μπιστρίτσα.

«Δεν περίμενα να πάω τόσο γρήγορα, αλλά έναν χρόνο στο 1.03. Ευχαριστήθηκα την κούρσα. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελπίζω να πάω ακόμα πιο γρήγορα» είπε η νικήτρια.

Η Ραφαέλα Γιαννουλίδου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το 200άρι των αγοριών, αν και έγινε με άπνοια, ήταν πολύ γρήγορο με εφτά άτομα να τρέχουν κάτω από το όριο των 22.40 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νικητής αναδείχτηκε, όπως και στα 400 μ. μετά την ακύρωση του Έρικ Λίλα, ο Παναγιώτης Μπερτόλης (Δίας Ολυμπιακού Χωριού) 22.06. Δεύτερος ο Παναγιώτης Κριζέας (Δευκαλίων Θεσ/νίκης) 22.11 και τρίτος ο Κώστας Λαζάκης (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης) με 22.13.

«Φέτος η προπόνησή μου ήταν μόνο για 400 μ., αλλά είχα γρήγορα περάσματα και μου βγήκε η επίδοση. Το 200άρι είναι πιο ξεκούραστο, το 400άρι έχει πιο πολύ πόνο, αλλά το προτιμώ», δήλωσε ο Παναγιώτης Μπερτόλης.

Ο Παναγιώτης Μπερτόλης (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών η Κάλλια Ρέμπελου (Νεάπολη Χαλκίδας) κέρδισε με δυνατό φίνις με 25.19, ένα εκατοστό κάτω από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

«Δεν κάνω προπόνηση για σπριντ, το αγώνισμά μου είναι τα 400 μέτρα, όπου έκανα πολύ καλό χρόνο χθες, 55.80», είπε η νικήτρια.

Η Κάλλια Ρέμπελου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Με την πέμπτη της βολή στα 57.58 η Παναγιώτα Πετεινάρη (ΓΣ Ακρίτας 2016) εξασφάλισε τη νίκη στη σφυροβολία, που έγινε στο προπονητήριο Λαδόπουλου, εκτός του κεντρικού σταδίου. Στη δισκοβολία κέρδισε ο Απόστολος Τζαμτζής (ΓΣ Μανδρών) με 51.55.

Καλός αγώνας στο μήκος με την Μαριάννα Ζαφειρίδου (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) να έχει τα τρία καλύτερα άλματα του αγώνα με 6.09, 6.12 και 6.13. Πάνω από τα έξι μέτρα και η Έβελυν Μητροπούλου (ΑΣΚ Ντερή) με 6.02 και τρίτη η Μαγδαληνή Μαλάτου (ΑΓΣΙ) με 5.89.

Με κούρσα τακτικής και πιο πολλές δυνάμεις στα τελευταία μέτρα, ο Άρης Κατσέλης της Νίκης Βύρωνα κέρδισε τα 800 μέτρα των αγοριών με 1.55.69. Δεύτερος ο Βασίλης Σάλπας (ΑΣΕ Δούκα) με 1.55.98, που δεν άντεξε στο τέλος.

Κατεβάστε την εφαρμογή