Ρώμη 2024: Καραλής: “Ξέραμε από την προθέρμανση ότι θα έρθει κάτι όμορφο στον αγώνα”

Το βράδυ της Τετάρτης η ελληνική ομάδα είχε ένα ονειρικό φινάλε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. 

Ο Εμμανουήλ Καραλής στον καλύτερα αγώνα της ζωής του, μέχρι τώρα, κατάφερε με τα 5,87 μ. που ξεπέρασε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Το πρώτο του σε διοργάνωση ανοιχτού στίβου στην κατηγορία των ανδρών. 

Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας. Έκανα ατομικό ρεκόρ πάνω σε μεγάλη διοργάνωση. Οπότε αυτό δείχνει ότι είμαι αθλητής μεγάλων αγώνων. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Κουράστηκα μετά τα 5,87 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι πολύ καλό να βλέπει ένας αθλητής και τα 6 μέτρα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Είναι θέμα χρόνου και θέμα κονταριού. Έπρεπε να πάρω το μεγαλύτερο κοντάρι. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που παρακολούθησαν τις προσπάθειες μας”, τόνισε ο Καραλής μετά τον αγώνα του στη Ρώμη. 

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στον αγώνα του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Καραλής έδειχνε από το προθερμαντήριο τη σιγουριά ότι θα καταφέρει κάτι σπουδαίο. Όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολίμπικο, η έκφραση του προσώπου του απέπνεε αυτοπεποίθηση για αυτό που θα ακολουθούσε. 

Έχει αλλάξει η ψυχολογία μου στους μεγάλους αγώνας. Έχω κερδίσει κάποια μετάλλια, θέλω να κυνηγάω τα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις. Οπότε το σώμα πηγαίνει μόνο του. Δίνω το 110% το σώμα μου αναζητάει τα μετάλλια. Έχει αλλάξει η ψυχολογία μου. Μεγαλώνω αρχίζω και διαβάζω τον αγώνα διαφορετικά. Ξέρω πως να κινηθώ στον αγώνα. Ήμουν σίγουρος από το ζέσταμα ότι ήμουν καλά. Εγώ και η ομάδα μου είδαμε ότι ήμουν έτοιμος για κάτι όμορφο. Το να μπορώ να εκτελώ ακριβώς όπως θέλω είναι πολύ σημαντικό για τους επόμενους αγώνες”, είπε ο 25χρονος άλτης του επί κοντώ. 

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου αμέσως μετά το τέλος του τελικού πόσταρε στα social media φωτογραφία από τον χθεσινό αγώνα του Μόντο Ντουπλάντις αγκαλιά με τον Εμμανουήλ Καραλή και ακριβώς δίπλα την φωτογραφία των δύο αθλητών από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 στο Κάλι το 2015. Εννιά χρόνια μετά οι δύο αυτοί αθλητές βρέθηκαν και πάλι μαζί στο βάθρο με την διαφορά ότι τότε το 2015 ο Καραλής ήταν στο τρίτο σκαλί. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής όταν ρωτήθηκε εάν περίμενε στα πρώτα του χρόνια ότι θα γίνει αθλητής μεγάλων αγώνων, απάντησε: “Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα φτάσω εδώ. Όταν είσαι μικρός κάνεις το χάμπι σου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι όταν μεγαλώσω θα διεκδικώ μετάλλια. Θα είμαι μέσα στους καλύτερους της Ευρώπης και του κόσμου. Δεν το έχω συνειδητοποίηση ακόμη. Αυτό που ξέρω είναι ότι δουλεύω κάθε μέρα για να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Ο χρόνος θα δείξει τη διάρκεια μου στις υψηλές επιδόσεις και τα μετάλλια” και συνέχισε αναφερόμενος στα νέα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο αγώνισμα του: “Πάντα βγαίνουν νέοι αθλητές. Το επί κοντώ είναι περίεργο αγώνισμα. Παίζει ρόλο η τεχνική σου, παίζει ρόλο η μέρα που θα είσαι, οι συνθήκες… Σίγουρα υπάρχουν αθλητές που διψάνε να πάρουν μετάλλια και υπάρχουν νέα πρόσωπα που έρχονται σε top level”.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αμέσως μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου του Καραλή έστειλε μήνυμα θέλοντας να τον πειράξει ρωτώντας “πώς αισθάνεσαι που εσύ και ο Μίλτος δεν έχετε πανελλήνιο ρεκόρ ενώ εγώ έχω;”…

Η απάντηση του Καραλή άφησε και τις κατάλληλες υποσχέσεις για τη συνέχεια: “Κάτι πρέπει να κάνουμε, να το σπάσουμε και αυτό. Οπότε Κατερίνα έρχεται…

Ο Εμμανουήλ Καραλής όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής επιστρέφουν στην Αθήνα την Πέμπτη (13/6) το βράδυ στις 21.25 με πτήση της Aegean.

Κατεβάστε την εφαρμογή