Ρώμη 2024: Κέρδισαν τις εμπειρίες οι δρομείς στα 10.000 μ.

Τρεις αθλητές μας συμμετείχαν στον β’ τελικό των 10.000 μ. στην έκτη και τελευταία ημέρα του 26ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης. Ο Κώστας Σταμούλης είχε την καλύτερη παρουσία, καθώς τερμάτισε σε 30.09.67 και κατατάχθηκε 14ος.

Ο αθλητής έχει κάνει φέτος καλή σεζόν τόσο στα 10.000 μ. όπου έφτασε το ρεκόρ του στα 29.08.17, όσο και στον ημιμαραθώνιο και στη Ρώμη κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Ωστόσο, δεν έμεινε όσο ικανοποιημένος θα ήθελε, καθώς δεν είχε στη διάρκεια του αγώνα τη φρεσκάδα που θα του επέτρεπε να κυνηγήσει μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ του.

Μία θέση πίσω του τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης με 30.42.47, στο ντεμπούτο του σε διοργάνωση Ανδρών. Ο αθλητής του Μπάμπη Ποσονίδη συγκέντρωσε πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.
Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στο αγώνισμα ήταν ο Μάριος Αναγνώστου, που τερμάτισε 17ος σε 31.53.73 και δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε. Στη διάρκεια της σεζόν αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, ωστόσο προσπάθησε να κρατηθεί στην κούρσα και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Πολύ ωραία εμπειρία. Δε μου βγήκε η κούρσα, ένιωθα κουρασμένος. Από ένα σημείο κι έπειτα απογοητεύτηκα. Η χρονιά έχει πάει πολύ καλά και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό“, είπε ο Κώστας Σταμούλης και από την πλευρά του, ο Νίκος Σταμούλης, σχολίασε: “Πολύ όμορφη εμπειρία σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό. Η απόδοση μου δεν ήταν η αυτή που θα ήθελα. Κρατάω τη μεγάλη εμπειρία και συνεχίζουμε για τα καλύτερα“.

Πολύ όμορφη διοργάνωση, η καλύτερη που έχω πάει μέχρι στιγμής. Θα ήθελα ωστόσο να έχω πάει καλύτερα. Δεν ήμουν στην κατάσταση που ήθελα και φάνηκε και από το χρόνο μου. Βλέποντας τους μεγάλους αθλητές θες κι εσύ να πας καλύτερα και να βελτιωθείς. Ελπίζω στο μέλλον να είμαι σε θέση να διεκδικώ θέσεις στην πρώτη 20άδα“, είπε ο Μάριος Αναγνώστου.

Κατεβάστε την εφαρμογή