Ρώμη 2024: Καλή εμφάνιση και 16η θέση για τη Μαρινάκου, 24η η Λαβασά

Η Αναστασία Μαρινάκου πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον τελικό των 10.000 μ., καθώς κατέλαβε την 16η θέση με 32:42.34.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 5η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ κατάφερε να κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων και να διατηρηθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και να τερματίσει με αρκετές δυνάμεις στο τέλος. Μάλιστα, πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 32.36.78.

Στην ίδια απόσταση η Δάφνη Λαβασά στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση τερμάτισε 24η σε 33:57.79.

Σίγουρα είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ μετά από oχτώ χρόνια σε ένα αγώνισμα που δε γνωρίζω καλά. Είμαι 16η θέση στην Ευρώπη, δεύτερη καλύτερη ατομική επίδοση, επιβεβαίωσα και δεύτερη φορά το όριο και αυτό δείχνει πως είμαι καλά. Πέρυσι ήμουν με νάρθηκα και φέτος κατάφερα να είμαι εδώ και να τρέχω καλά. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ωστόσο θεωρώ πως είχα το περιθώριο να κυνηγήσω έναν καλύτερο χρόνο. Το αγώνισμα δεν το ξέρω ακόμη και χρειάζεται χρόνο να φτάσω σε καλύτερες επιδόσεις. Σήμερα ήθελα να κάνω γύρω στο 32.10, όμως, δεν ήμουν τόσο φρέσκια. Τώρα περιμένω το όριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα το επόμενο διάστημα θα κάνω ένα δυνατό 5άρι. Θα συνεχίσω στα 5.000 μ. δε θα βιαστώ να ανέβω στα 10.000 μ., καθώς θέλω καλύτερους χρόνους“, είπε η Αναστασία Μαρινάκου.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 5η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια συγκέντρωσε η Δάφνη Λαβασά και έδειξε πως έχει περιθώρια βελτίωσης. “Ήταν υπέροχο, το στάδιο, οι άνθρωποι, η Ιταλία γενικά, είχα και την Αναστασία μαζί μου. Βέβαια, πάντα θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα, όμως ο εχθρός του καλού, το καλύτερο. Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα. Στην αντοχή θέλει σταθερότητα και υπομονή“.

Κατεβάστε την εφαρμογή