Ο ΣΕΓΑΣ διδάσκει τις αξίες του πρωταθλητισμού και του ολυμπισμού στα παιδιά της Λεοντείου Σχολής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου της Λεοντείου Σχολής στη Νέα Σμύρνη είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του πρωταθλητισμού και της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων από τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης των 400 μ. το 2018, Μαρία Μπελιμπασάκη.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου στο αμφιθέατρο της Λεοντείου, αποτελεί μια πρώτη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με τα ιστορικά εκπαιδευτήρια που ιδρύθηκαν το 1838 και επί σχεδόν δύο αιώνες επιτελούν σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο. Στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης περίπου 2.000 παιδιά.

Χρέη καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής στα εκπαιδευτήρια ασκεί, μεταξύ άλλων, η πρώην πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Θάλεια Ιακωβίδου.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη με τη Θάλεια Ιακωβίδου και τον Γεώργιο Μήλιο, επόπτη της Α’ Λυκείου.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη η οποία πλέον αποτελεί μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και του Υψηλού Αθλητισμού στον ΣΕΓΑΣ, μοιράστηκε με τα παιδιά την πορεία της στον αθλητικό χώρο από τα πρώτα της βήματα μέχρι την κατάκτηση του μεταλλίου στο Βερολίνο, αλλά και τα βιώματά της από την εμπειρία της συμμετοχής της – δύο φορές – στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι μικροί μαθητές, πολλοί από τους οποίους ασκούνται σε διάφορα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά, απηύθυναν ερωτήσεις στη Μαρία Μπελιμπασάκη και μοιράστηκαν μαζί της τους προβληματισμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού προσωπικού φωτογραφική έκθεση με σημαντικές στιγμές και αφίσες Ολυμπιακών Αγώνων του παρελθόντος.

Γεώργιος Μήλιος. Βασίλειος Χελάς (Διεύθυνση Γυμνασίου), Βασίλης Γεωργιώτης, Μαρία Μπελιμπα;σάκη, Δέσποινα Τσαούση (Γενική Διεύθυνση), Μαρία Ρούσου (Υποδιεύθυνση Γυμνασίου) και Ζαν Πωλ Μισέλ (Συντονιστής Γαλλικών).  

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε στους μαθητές και το μέλος του γραφείου Τύπου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Γεωργιώτης.

Κατεβάστε την εφαρμογή