Στην τελική ευθεία το έργο αντικατάστασης των αγωνιστικών χώρων στο ΟΑΚΑ

Το χρόνιο αίτημα του ΣΕΓΑΣ για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο Ολυμπιακό στάδιο και τους βοηθητικούς χώρους τελεσφορεί.

Οι επανειλημμένες οχλήσεις της διοίκησης της Ομοσπονδίας και προσωπικά της προέδρου Σοφίας Σακοράφα βρήκαν ανταπόκριση στη νυν ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, στην Περιφέρεια Αττική και στη διοίκηση του ΟΑΚΑ.

 Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (21/5) ανακοινώθηκε στο κεντρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ, παρουσία, μεταξύ άλλων, της κ. Σακοράφα, του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, του γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, της Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Βασιλικής Μιλλούση και της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, το έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπητών, στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης Ο.Α.Κ.Α».

Σοφία Σακοράφα, Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Χαρδαλιάς, Γιάννης Βρούτσης, Μαρία Πολύζου και Έρρικα Πρεζεράκου.

Σκοπός του έργου είναι να καταστούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις λειτουργικές τόσο για τη καθημερινή χρήση από πρωταθλητές, αθλητές και κοινό, όσο και για την τέλεση διεθνών διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού.

Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων (ταρτάν) του ΟΑΚΑ:

  • Κεντρικού Σταδίου
  • Προθερμαντηρίου Κεντρικού Σταδίου
  • Κ1
  • Κ2
  • Κλειστού Προπονητηρίου

– Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ.

– Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.

Νίκος Χαρδαλιάς, Γιάννης Βρούτσης και Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.674.457€ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής η οποία το δημοπράτησε και θα το εκτελέσει για λογαριασμό του ΟΑΚΑ.

Ο χρόνος αποπεράτωσης είναι ένα έτος από σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν οι πρόσφατες προδιαγραφές του Υπουργείου Αθλητισμού για τους συνθετικούς ελαστικούς τάπητες, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση για να αναγνωρίζονται επιδόσεις σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες.

Κατεβάστε την εφαρμογή